2009. október 18., vasárnap

Panorama



Végre az idő is engedte, hogy leruccanjunk Panorama-ba, Dracena-tól egy 40 km-re lévő kisvárosba. Azért igy híres ez a város, mert a Rio Paraná mellett van. Egy kis ismertető a Rio Paraná-ról: A Paraná (spanyolul Río Paraná, portugálul Rio Paraná) egy folyó Dél-Amerika déli-középső részén, Brazília, Paraguay és Argentínaterületén. Hossza 2570 km, illetve a brazíliai Paranaiba forrásáig számítva 3998 km. Dél-Amerika második legnagyobb folyója azAmazonas után. Neve a tupi nyelvből származik, ahol jelentése „mint a tenger”. (by. wikipedia)
Itt Brazíliában az államhatárok legtöbbször "természetes" határok is. Itt a folyó egyik felén Sao Paulo állam van, a másik felén Mato Grosso de Sol állam. A két államot egy teljesen új híd köti össze, ott kocsival meg is álltunk fotózkodni. Majd megnéztük a folyót, a növényeket, majd újra autóba ültünk, hogy továbbmenjünk Panorama-ba. Lementünk a strandra, amit én csak Kis Copacabana-nak hívok, de sajnos az idő nem volt valami strandolós idő, szóval majd máskor.
Majd egy igen helyes kis étterembe mentünk, ahol persze csak hal volt. De isteni volt a kaja, és a narancs juice. Ahhh... Az étteremben elvoltunk egy jó ideig, majd utána autóval egy kis kirándulást tettünk még a folyó partján és a városban.
De majd a képek többet beszélnek, sok kedvem most nincs irogatni.
Ez volt ma, azaz vasárnap.

Szombaton pedig Sinai-val nem tudtunk mit csinálni, ezért kivettünk 2 filmet (Viky, Cristina, Barcelona és a Made of Honour, amit igaz mág 100x láttam, de megnézném még egy párszor). Sinai élvezte az első filmet, mivel félig spanyolul volt, na én már nem annyira, mert nem nagyon értettem. Bááááár, vannak hasonló szavak mint a portugálban szóval... Brigadeiro-t csináltunk, nagyon finom lett, azt hiszem már rájöttem, hogy hogyan kell profi módon.

És egy kis további helyzetjelentés: ismételten fáj a torkom, dor de garganta, és a Neo Citran-om is elfogyott... :S
Itt vagyok Brazíliában, ráadásul Sao Paulo államban és nemhogy élőben, de még a TV-ben sem láttam a Forma-1et. Hát lehetséges ez???? :D

Holnap iskola, bár lehet kihagyom és inkább fekszem, hogy hamarabb rendbe jöjjek.

jók legyetek, nézegessétek a képeket!

csók mindenkinek!



Rio Paraná...hát nem szép?

Comida...gostoso (Gábor ezt csak neked, hogy még éhesebb legyél)

Ilyenkor rátok gondoltam, akik otthon nagykabátban ülnek :D

Kis Copacabana-m

Pálmafák

Vége a hídnak, vége az útnak is...már kezdek hozzászokni ezekhez a dolgokhoz

4. anya és apa

1. családom (apa sapkája!)

Anya, Lúcia és a folyó

Apa titanicosat játszik :D

Kaktusz-lopás :D

2 ilyen is volt...vmilyen salamandra vagy mi

Kaktusz

Rio Paraná és a híd

Szombati vacsorám :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése